piatok 24. mája 2013

3x rýchle bezlepkové raňajky



Reďkovka, jedna z prvých produktov jarnej záhrady. V tesnom závese mladý voňavý kôpor a nakoniec čerstvá rukola ma inšpirovali k niekoľkým raňajkovým receptom. Dobrú chuť :)


1. Nátierka z údeného lososa

údený losos
čerstvý krémový syr (nap. Lučina)
čerstvý nasekaný kôpor
šťava z citróna
čierne mleté korenie







Losos a syr čiastočne rozmixujeme ručným mixérom. Mám radšej, keď mi zostanú väčšie kúsky ryby. Ochutíme kôprom, korením a citrónovou šťavou. Prípadne soľ podľa chuti. Ale pozor, losos je slaný dosť, takže opatrne.

Podávame s čerstvým chlebom a pokvapkáme citrónom. Losos + kôpor + citrón = výborná kombinácia.

2. Cottage cheese a reďkovka

cottage cheese (alebo tvaroh)
červené jarné reďkovky
zelená vňať jarnej cibuľky
dijonská horčica
štipka soli a mletého čierneho korenia









Cottage cheese zmiešame s nastrúhanou reďkovkou a nakrájanou vňaťou z cibuľky. Dochutíme horčicou, soľou a korením. Podávame s bezlepkovým chlebom.

3. Chlieb s čerstvou parenicou a rukolou
domáci bezlepkový chlieb
tekvicový olej
čerstvá parenica
mleté korenie
soľ
čerstvá rukola





Na suchú hrianku dáme plátok syru, čerstvú rukolu zo záhradky, polejeme olejom, okoreníme a osolíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára