streda 11. marca 2015

Polievka hrachová s mrkvou a kurkumou



K nedeľnému obedu nemusí byť vždy len klasický vývar:)



suroviny:

250 g sušeného žltého hrachu
2 mrkvy
kúsok domácej slaniny (nakrájanej na jemno)
kúsok domácej údenej klobásy (nakrájanej na krúžky)
cesnak
malá cibuľka

1,7 l vriacej vody
mletý zázvor
kurkuma
sušená čili paprička
soľ
farebné mleté korenie
majoránka
olej

postup:

Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľku. Pridáme na jemno nakrájaný cesnak, čili, slaninu, klobásu a na miernom ohni krátko opekáme, aby suroviny uvoľnili chute.

Pridáme nakrájanú mrkvu a znova krátko restujeme. Hrach zalejeme studenou vodou, prepláchneme a pridáme do hrnca. Dochutíme kurkumou, zázvorom, soľou, korením a poriadne premiešame. Zalejeme vriacou vodou a pod pokrievkou varíme, pokým hrach zmäkne a jemne sa nám rozvarí. Nakoniec polievku prípadne dochutíme.



Mne sa vždy podarí spraviť polievku riadne hustú. Ak to niekomu prekáža, že v nej stojí lyžica, kľudne ju na konci varenia zrieďte:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára