utorok 17. októbra 2017

Cviklové gnocchi s kuriatkami



Natrhané kuriatka,
rozšľahané vajcia,
ostrý nôž a vidlička,
a voda pekne vriaca.

Jeseň býva sychravá,
počasie upršané,
myseľ mám zahmlenú,
a správanie nie najvhodnejšie.
(copyright: M. G.)



suroviny (2 osoby):

gnocchi:

1 menšia surová cvikla
1 domáce vajce
2 ČL cviklového prášku
bezlepková múka Mix C (začneme so 150g a postupne prisypávame)
soľ

omáčka:

čerstvé kuriatka
oravská slanina
cesnak
trošku olivového oleja
2 PL čerstvého masla
soľ
mleté korenie

postup:
  1. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu.
  2. Do rozšľahaného vajca nastrúhame cviklu na jemnom strúhadle.
  3. V druhej mise si rozmiešame suché ingrediencie: múku, cviklový prášok a soľ. 
  4. Postupne prisypávame k vajíčku suchú zmes a miesime. Musí nám vzniknúť foremné cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
  5. Postupne trháme kúsky cesta, vaľkáme na dlhé pásy s priemerom 1 cm. Malým nožom krájame na kúsky, ktoré jemne rozpučíme vidličkou.
  6. Hádžeme ich do vriacej vody a varíme približne 7 minút, pokým nevyplávajú na hladinu.
  7. Na rozpálenom oleji krátko orestujeme cesnak a slaninu. 
  8. Pridáme natrhané kuriatka. Keď hríby pustia šťavu, osolíme a okoreníme.
  9. Restujeme približne 10 minút.
  10. Vypneme a necháme v horúcej zmesi roztopiť maslo.
  11. Podávame s horúcimi gnocchi :-)
  12. Nakoniec všetko dobre dopadlo. Vlk je sýty a aj “kuriatka” ostali celé :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára