

Ďakujem Lubke za chutný príspevok:)
Pracujem v dánskej firme a občas si ako dezert doprajem pravé dánske maslové keksíky (Klassiske Vaniljekranse). Sú veľmi jemné, rozpúšťajú sa na jazyku a chutia po vanilke. Kakaové sú tiež vynikajúce. Proces výroby, ako som predpokladala, je naozaj veľmi jednoduchý a výsledok samozrejme úžasný.

čo potrebujeme:
320 g kukuričnej múky
200 g neslaného masla
130 g práškového cukru
1 vajce
2 KL vanilky (alebo vanilkového extraktu)

Všetko spolu zmiešame, pridáme mierne rozšľahané vajíčko a vymiešame.
Existujú dva spôsoby ďalšieho spracovania.
1. Cesto rozvaľkáme na veľmi dobre pomúčenej doske (maslové cesto sa nadmerne lepí) a vykrojíme kolieska.
2. Tradičným dánskym spôsobom. Cesto naplníme do pekárskej vytláčacej tuby a ňou vyrábame malé venčeky.
Kolieska uložíme na plech a pečieme pri 200 °C približne 8 minút.

Odporúčam dôverovať ôsmim minútam, alebo radšej pridať minútku naviac, než skúšať do koliesok pichať alebo ich vyberať. Horúce sa rozpadnú.
Necháme chvíľku vychladnúť a hotovo.
P.S. Text na keksíkoch je vďaka pečiatke na pečivo, napríklad.
Velbekomme!

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára