utorok 14. júla 2015

Bublanina s jogurtom a jostou



Poznáte jostu
Chutné fialové ovocie, kríženec čiernej ríbezle a egreša. Ideálna chuťová kombinácia do raňajkovej bublaniny, ktorá je viac kyslá než sladká:)



suroviny:

245 g bezlepkovej múky (použila som Mix B)
1 ½ ČL prášku do pečiva
¼ ČL sódy bikarbóny
¼ ČL soli
100 g kryštálového cukru
56 g čerstvého masla (izbovej teploty)
130 g smotanového bieleho jogurtu
2 domáce vajcia

1 malú misu ovocia - podľa chuti (odskúšaný a výborný je aj s jahodami)



postup:

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Zmiešame všetko okrem ovocia, ktoré jemne vmiešame až na záver. Je dobré aby ovocie nebolo prezreté a ostali kúsky vcelku.



Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 20 - 25 minút, kým povrch začne hnednúť. Hotovo:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára