
Tiež ako ja, patríte k skupine, ktorá poznala len rajčinovú polievku z domáceho pretlaku s rozšľahaným vajíčkom a strúhaným syrom? Chyba! Táto polievka je najlepšia pocta pre slnkom dozreté rajčiny od rodičov.

suroviny:
plný hrniec dozretých rajčín (najlepšie rôzne druhy, aby mala rozmanitú chuť)
3 strúčiky domáceho cesnaku
1 cibuľa
veľká hrsť čerstvej bazalky
konárik tymianu
olivový olej
soľ
čerstvé mleté korenie
čerstvé čili
halloumi syr
opečený bezlepkový chlieb
postup:
Na oleji orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak, čili a bazalku. Pridáme na hrubo nakrájané rajčiny, osolíme a okoreníme. Krátko orestujeme, stíšime oheň a zakryté varíme pokým sa rajčiny úplne rozvaria. Nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom. Ak sa nám zdá príliš hustá, zriedime vriacou vodou a krátko prevaríme.
Podávame s nadroleným opečeným syrom a chlebom, posypené tymianom. Je veľmi svieža, plná chuti rajčín a najlepšia je pri izbovej teplote. Hlavne ak máme vonku horúčavu:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára