streda 4. novembra 2015

Kapustové bezlepkové halušky



Jedno z úžasných jesenných jedál. Kapusta je pani kráľovná s obsahom vitamínov a zdraviu prospešných látok. V akejkoľvek podobe nikdy neomrzí.
Nevadí, že trošku zduje:)

suroviny:

cca 500 g bezlepkovej múky (Farina)
1 domáce vajíčko
vlažná voda

domáca kyslá kapusta, už obsahujúca čierne korenie a rascu (žiadnu obchodnú zo sáčku)
cibuľa nakrájaná najemno
bravčová masť

domáca mäsová slanina



postup:

Vo väčšom hrnci rozpálime masť a opražíme cibuľu. Pridáme 4 hrste čerstvej kapusty aj s trochou šťavy. Ak nemáte kapustu ktorá obsahuje korenie a rascu, pridajte ich teraz. Pod pokrievkou dusíme takmer do mäkka.

Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu a medzitým si nachystáme cesto.

Do rozšľahaných vajec postupne vmiešame múku a zriedime vlažnou vodou. Cesto nemôže byť ani príliš riedke ani husté. Cez haluškáreň nahádžeme halušky do vriacej vody a varíme približne 7 minút. Ja ich priebežne skúšam, aby sa nerozvarili.

Hotové halušky scedíme cez sito, ale neoblievame studenou vodou a podobne:)

Kapustu stiahneme z ohňa, pridáme halušky a poriadne premiešame.

Podávame s opečenou slaninou:)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára