
Rolky: praktický spôsob ako jesť veľa vecí na jeden hryz :)
suroviny:
cukina
hokkaido
mladá cvikla
cibuľa
údené tofu
zelené lúsky
zelený šalát
dresing:
biely jogurt
citrónová šťava
mleté čili v oleji
hokkaido
mladá cvikla
cibuľa
údené tofu
zelené lúsky
zelený šalát
dresing:
biely jogurt
citrónová šťava
mleté čili v oleji
ryžový papier
čierny sézam
olivový olej
estragónový ocot
mätové lístky
- Cukina a hokkaido: nakrájame na hrubé slíže, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme do mäkka na jednom plechu.
Cvikla: surovú nastrúhame čerstvu na hrubo - Cibuľa: nakrájame na tenulinké plátky
- Údené tofu: nakrájame na slíže
- Zelené lúsky: uvaríme vo vode s mätovými lístkami, scedíme a pokvapkáme estragónovým octom
- Zelený šalát: umyjeme a natrháme na malé slíže
2. Po jednom namáčame ryžový papier do vlažnej vody.
Položíme na čistú utierku, aby sa odsala prebytočná voda.
3. Z kraja ukladáme z každej suroviny kúsok na seba a balíme na pevno.
Nakreslila som schému, ako sa to skladá:)

Položíme na čistú utierku, aby sa odsala prebytočná voda.
3. Z kraja ukladáme z každej suroviny kúsok na seba a balíme na pevno.
Nakreslila som schému, ako sa to skladá:)

5. Na panvicu dáme pár kvapiek oleja a rolky krátko opražíme z každej strany.
Pozor, oleja nedávajte príliš veľa! Rokly majú byť chrumkavé, nie nasiaknuté olejom:)
Podávame teplé, posypeme sézamom a namáčame do dresingu:)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára