pondelok 18. júla 2016

Zeleninové rolky



Rolky: praktický spôsob ako jesť veľa vecí na jeden hryz :)


suroviny:

cukina
hokkaido
mladá cvikla
cibuľa
údené tofu
zelené lúsky
zelený šalát

dresing:
biely jogurt
citrónová šťava
mleté čili v oleji
ryžový papier

čierny sézam

olivový olej
estragónový ocot
mätové lístky



postup

1. Nachystáme si jednotlivé suroviny:
  • Cukina a hokkaido: nakrájame na hrubé slíže, pokvapkáme olivovým olejom a upečieme do mäkka na jednom plechu.

    Cvikla: surovú nastrúhame čerstvu na hrubo
  • Cibuľa: nakrájame na tenulinké plátky
  • Údené tofu: nakrájame na slíže
  • Zelené lúsky: uvaríme vo vode s mätovými lístkami, scedíme a pokvapkáme estragónovým octom
  • Zelený šalát: umyjeme a natrháme na malé slíže

2. Po jednom namáčame ryžový papier do vlažnej vody.
    Položíme na čistú utierku, aby sa odsala prebytočná voda.

3. Z kraja ukladáme z každej suroviny kúsok na seba a balíme na pevno.
    Nakreslila som schému, ako sa to skladá:)
5. Na panvicu dáme pár kvapiek oleja a rolky krátko opražíme z každej strany. 
    Pozor, oleja nedávajte príliš veľa! Rokly majú byť chrumkavé, nie nasiaknuté olejom:) 

Podávame teplé, posypeme sézamom a namáčame do dresingu:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára