utorok 2. augusta 2016

Rýchle bezlepkové galette



Jednoduchá rýchla rovnica, ktorá chutí výborne :)



suroviny:

rôzne čerstvé ovocie
bezlepkové lístkové cesto (napríklad toto)
akýkoľvek domáci lekvár
trstinový cukor
cca 1 dl mlieka

práškový cukor na posypanie

postup:
  1. Cesto rozvaľkáme priamo na papieri na pečenie a položíme na plech
  2. Štedro potrieme lekvárom.
  3. Posypeme umytým a nakrájaným ovocím.
  4. Kraje cesta zahneme, potrieme mliekom a celý koláč posypeme trstinovým cukrom.
  5. Pečieme na 220 °C do zlatova (cca 20 minút v závislosti od rúry)



Nezľaknite sa, ovocie pustí šťavu, ale to vôbec neuberá na chutnosti.
Podávame čerstvo upečený!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára