streda 25. januára 2017

Bezlepková kaša z pohánkových vločiek



Nie je to nič výnimočné,
avšak úplne obyčajné,
zasýti dostatočne,
odjakživa naša,
slaná kaša.

Vaša Daša.
(copyright: M. G.)




suroviny:
pohánkové vločky (úplne najobľúbenejšie sú tieto)
čerstvého mlieka (voda alebo nesladené mandľové)

1 porcia v pomere: 1 diel vločiek, 2 diely mlieka

soľ
domáce vajíčka
tenké plátky údenej slaniny
nakladaná špargľa (kyslé uhorky, baranie rohy, karfiol…)
nahrubo namleté červené korenie

čierny sezam (dekorácia)

postup:

  1. Vajíčka vložíme do vriacej vody a varíme približne 6 minút, ošúpeme a rozkrojíme napoly.
  2. Slaninu nakrájame na tenké slížiky a opečieme na panvici do chrumkava.
  3. Do plytkého hrnca s nelepivým dnom (alebo vyššia teflónová panvica) nalejeme mlieko so štipkou soli a privedieme do varu. Stíšime oheň a za stáleho miešania metličkou prisypávame vločky. 
  4. Miešame približne 10 minút, kým nie sú vločky dostatočne mäkké.
  5. Dobré raňajky :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára