utorok 10. januára 2017

Pšenové "rizoto" s brokolicou



Malá zmena v jedálničku,
nedám si dnes borovičku.
Ryžu vrátim do šuflíčku,
pšeno si dám na vidličku.

Od teraz a každý deň,
sníva sa mi pšeno-sen:
nech môj bezlepkový žalúdok,
vždy obsahuje receptu výsledok.
(copyright: M. G.)




suroviny:

pšeno
voda
maslo
soľ

brokolica
granátové jablko
kozia feta
mleté červené korenie

postup:
  1. Pšeno dôkladne umyjeme a sparíme 2 - 3x vriacou vodou. Prepláchneme studenou, scedíme a varíme v jeden a pol násobku osolenej vody, približne 15 minút. Varením sa objem pšena niekoľkokrát zväčší.
  2. Medzitým si rozdelíme hlavičku brokolice na malé ružičky a hrubé stonky, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Stonky nevyhadzujeme, ale snažíme sa ich zužitkovať. Poriadne ich umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka. 
  3. Čas varenia brokolice a pšena je približne rovnaký.
  4. Do mäkkého uvareného pšena primiešame podľa chuti maslo a okoreníme.
  5. Opatrne vmiešame scedenú brokolicu.
  6. Podávame posypané kozím syrom a granátovým jablkom.
  7. Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára