utorok 20. júna 2017

Jahodová bublanina s gaštanovou múkou



Spravila som malý hack,
cez jahody nožom sek.
Experiment nevídaný,
gaštanovou múkou pimpovaný!

(copyright: M. G.)

suroviny:

200 g kryštálového cukru
4 domáce vajcia
1 dl vody
100 g roztopeného masla
50 g gaštanovej múky
150 g bezlepkovej múky (Mix C)
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového extraktu
štipka soli

jahody (alebo iné čerstvé ovocie)

postup:
  1. Oddelíme žĺtky od bielka. K žĺtkom prisypeme cukor a prilejeme vodu a vanilkový extrakt. Kuchynským robotom alebo metličkou rozmiešame zmes do penista.
  2. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhý sneh.
  3. Maslo dáme do malého hrnčeka, pomaly ho roztopíme, ale pozor, neprevariť. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Za stáleho miešania a tenkým prúdom prilievame maslo. Vznikne nám krémová hustá hmota.
  5. V inej miske premiešame múky a prášok do pečiva. Prisypeme k žĺtkovej zmesi a dôkladne premiešame.
  6. Nakoniec zľahka, pomaly a po troške primiešame tuhý sneh.
  7. Plech vystelieme papierom na pečenie (alebo vytrieme maslom a vysypeme múkou), vylejeme cesto a zasypeme umytými jahodami.
  8. Pečieme do pol hodiny pri teplote 190 °C.
  9. Jemne vychladnutý poprášime práškovým cukrom a podávame so studeným mliekom :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára