
Predstavte si, že sa vám sníva o prose, lososovi alebo jablkách. Každá surovina v snári niečo znamená.
Proso: nebudeš mať núdzu o dobré jedlo.
Losos: nájdeš čosi, čo ťa veľmi poteší.
Jablko: vaša láska bude šťastná.
Ak toto celé dáme na tanier, verte, že to nebude len sen!
(poznámka: pšeno je olúpané proso, aby bolo vhodné na konzumáciu človekom)

suroviny:

kaša:
pšeno
voda
soľ
lyžica masla

ryba:
losos s kožou
cesnak
citrón
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie

šalát:
polníček
rukola
granátové jablko
limetka
červená cibuľa
soľ
konopný olej
Príprava kaše
Pšeno 3x sparíme v horúcej vode. Umyté varíme v 3 – 4 násobnom množstve osolenej vody cca 15 minút. Uvarené odstavíme z ohňa a do kaše vmiešame maslo pre zjemnenie konzistencie a chuti.

Z kože ryby odstránime šupiny, umyjeme, osolíme a okoreníme. Na dno malého pekáča dáme trochu oleja, roztlačíme strúčiky cesnaku, položíme rybu kožou nahor a pokvapkáme šťavou z citróna. Pečieme pri 200 °C cca 15 – 20 minút do mäkka.

Polníček, rukolu umyjeme a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Granátové jablko rozrežeme, chytíme rozrezanou stranou do dlane a z opačnej strany búchame tak, aby nám cez prsty začali prepadávať semená. Dochutíme šťavou z limetky, soľou, čerstvo namletým korením a olejom. Hotovo.

Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpovedaťOdstrániťWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpovedaťOdstrániť