piatok 24. januára 2014

Pšeno, losos a granátové jablko



Predstavte si, že sa vám sníva o prose, lososovi alebo jablkách. Každá surovina v snári niečo znamená.

Proso: nebudeš mať núdzu o dobré jedlo.
Losos: nájdeš čosi, čo ťa veľmi poteší.
Jablko: vaša láska bude šťastná.

Ak toto celé dáme na tanier, verte, že to nebude len sen!

(poznámka: pšeno je olúpané proso, aby bolo vhodné na konzumáciu človekom)



suroviny:



kaša:

pšeno
voda
soľ
lyžica masla



ryba:

losos s kožou
cesnak
citrón
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie



šalát:

polníček
rukola
granátové jablko
limetka
červená cibuľa
soľ
konopný olej

Príprava kaše

Pšeno 3x sparíme v horúcej vode. Umyté varíme v 3 – 4 násobnom množstve osolenej vody cca 15 minút. Uvarené odstavíme z ohňa a do kaše vmiešame maslo pre zjemnenie konzistencie a chuti.



Z kože ryby odstránime šupiny, umyjeme, osolíme a okoreníme. Na dno malého pekáča dáme trochu oleja, roztlačíme strúčiky cesnaku, položíme rybu kožou nahor a pokvapkáme šťavou z citróna. Pečieme pri 200 °C cca 15 – 20 minút do mäkka.



Polníček, rukolu umyjeme a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Granátové jablko rozrežeme, chytíme rozrezanou stranou do dlane a z opačnej strany búchame tak, aby nám cez prsty začali prepadávať semená. Dochutíme šťavou z limetky, soľou, čerstvo namletým korením a olejom. Hotovo.

2 komentáre: