štvrtok 22. septembra 2016

Slaný bezlepkový koláč s figami



Zbal batoh, natiahni topánky, vydaj sa jeseňou do Fatry.
Ostrá, Tlstá, Ploská, spoj ich krokom ešte dneska.
Na každom vrchu, cítiš motýliky v bruchu,
nechceš prísť o ten výhľad, míňa sa ti raňajkový základ.
Energiu si doplníš, k ďalšiemu vrchu vystúpiš,
čerstvé figy, mangold, niva, výsledkom je v nohách sila!



suroviny:

korpus (recept tekvikový koláč s kozím syrom)

plnka:

listy mangoldu
hokaido
čerstvé figy
syr Niva
3 ks čerstvých vajec
1,5 dcl sladkej smotany (alebo čerstvého mlieka)
balsamico ocot z fíg
olivový olej
soľ
mleté červené korenie

postup:
  1. Korpus si nachystáme podľa receptu.
  2. Hokaido nakrájame na tenké plátky, pokropíme olejom a pečieme na plechu do mäkka.
  3. Do hrnca nalejeme trošku vody, vložíme naparovací košík a zakryjeme. Privedieme do varu a vložíme umyté mangoldové listy i so stonkami. Sparímé takmer do mäkka.
  4. Mäkké listy vyberieme, nakrájame na slíže a pokvapkáme octom.
  5. Vo veľkej nádobe si rozšľaháme vajcia so smotanou, osolíme, okoreníme.
  6. Na nachystaný korpus porozkladáme tekvicu, listy, rozdrobený syr, zalejeme zmesou a na vrch poukladáme nakrájané figy.
  7. Pečieme približne 20 - 25 minút pri teplote 180 °C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára