Kúsok slnka a mora vo fľaši.

Posezónna vege-grilovaná večera
suroviny:
paprika
cilbuľa
cherry paradajky
mladé cukiny
avokádo
olivový olej s chilli a cesnakom
citrónová šťava
štipka soli
mleté štvorfarebné korenie




postup:
Papriky očistíme a nakrájame na široké plátky. Cibuľu, cukiny nakrájame na plátky hrubé cca. 0,5 cm. Aj keď avokádo je ovocie, slaná úprava mu sedí. Avokádo ošúpeme, vyberieme stredovú kôstku a nakrájame na hrubé pásiky. Paradajky necháme celé. Panvicu jemne potrieme olivovým olejom a postupne všetko opekáme. Nakoniec všetko opečené spolu s výpekom jemne premiešame, pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, dochutíme soľou a čerstvo pomletým štvorfarebným korením. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára