streda 7. novembra 2018

Hokkaidová polievka vol. 2



Človek nemôže robiť všetko dobre. Ľudia si potom budú myslieť, že nič nerobíš :-) „Nič-nerobením“ sa tiež pripravíš o tvoj najväčší krok vpred, ktorým je tvoja posledná chyba. Toľko múdrosti na dnes a poďme sa posunúť vpred a vylepšiť už aj tak „výbornú polievku“ (hokkaido vol. 1)  a pridať tam zopár farieb navyše :-)

suroviny:

1 menšie hokkaido
1 menšia cibuľka
1 rajčina
sušené čili
1 PL kokosového tuku
1 ČL kurkumi
štipka škorice
3 lístky fialovej šalvie
granátové jablko
ružový ocot
himalájska ružová soľ
vriaca voda (približne 1 a ½ l)
olivový olej

postup:
  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. 
  2. Tekvicu nešúpeme, len umyjeme, vydlabeme a nakrájame na kocky (alebo akýkoľvek tvar čo sa vám podarí, napr. tetrahexahedron). 
  3. Polejeme trochou oleja, posypeme drveným čili, premiešame, rozložíme rovnomerne na plech a pečieme do mäkka. Nebojte sa, ak budú trošku čierne.
  4. Medzitým v hrnci roztopíme tuk a pomaly opražíme cibuľku do sklovita. 
  5. Pridáme nasekanú šalviu a krátko orestujeme. 
  6. Prisypeme na drobno nakrájanú rajčinu, zakryjeme a na malom ohni dusíme. Väčšinou sa to udusí pokým sa tekvica upečie.
  7. Odokryjeme, poprášime kurkumou, škoricou a pridáme upečenú tekvicu. Poriadne premiešame. 
  8. Zalejeme vriacou vodou tak, aby bola max 1 – 2 cm nad tekvicou. Osolíme, zakryjeme a varíme približne 15 minút. 
  9. Celý obsah hrnca prelejeme do veľkého mixéra a rozmixujeme na jemnú kašu. 
  10. Podľa hustoty postupne prilievame horúcu vodu a riedime na požadovanú hustotu. 
  11. Na dochutenie som použila šťavu z granátového jablka. Môžete však použiť šťavu z kyslého pomaranča alebo len obyčajný ocot. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára